Sprzedaż grillowędzarni

SMOKER

WI-KING I

Grill „ Wi-King I” kolumnowy układ elementów. Podstawa to palenisko, nad paleniskiem komora grillowa lub bbq. oraz dwie rury odprowadzające dym ( kształt grilla przypomina wyglądem hełm Wikinga z rogami ). Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości: 4-5mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonany jest ze stali nierdzewnej pręt grubości: 6mm. Przeznaczony do użytku przy domowego, małe restauracje do 30 osób, tarasy, agroturystyka. Grill nie posiada wędzarni natomiast jest podstawą bazą do zamontowania modułów wędzarniczych – ( przystawek do wędzenia) o różnych średnicach (30cm, 40cm). Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber, do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 20cm x 28cm. służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne, najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem. Doskonale zdaje egzamin w obróbce termicznej: steków wołowych, burgerów, większych kawałków mięsa w całości, metodą BBQ.


 

WI-KING II - 300

Grillo-Wędzarnia „ Wi-King II 300”- charakteryzuje się układem kolumnowym elementów grilla, konstrukcja przypomina kształt (hełmu Wikinga z rogami). Podstawą jest palenisko, nad paleniskiem element stosowany do grillowania lub obróbki termicznej w systemie bbq., dwie przystawki (moduły) do wędzenia/bbq. Wykonany jest z blachy kotłowej o grubości 4-5 mm. Ruszt do grillowania/bbq wykonane są ze stali nierdzewnej pręt grubości: 6 mm. Przeznaczony do użytku przy domowego, małe restauracje do 30 osób, tarasy, agroturystyka. W grillo-wędzarni niewątpliwą atrakcją są dwa moduły wędzarnicze o średnicy 30 cm. Jednorazowy wsad do jednej wędzarni (3 do 5 kg.) x 2 przystawki. Obróbka termiczna odbywa się poza paleniskiem. Palenisko posiada drzwiczki z wyciętym otworem w którym zamontowany jest szyber do regulacji temperatury. Nad paleniskiem zamontowana jest półka o wymiarach : 20cm x 28 cm., służąca do postawienia garnka patelni i.t.p. Jako źródło temperatury wykorzystujemy drewno liściaste – najlepsze buk, olcha, dąb lub inne, najlepsze suche, sezonowane. W trakcie obróbki termicznej nie ma kontaktu tłuszczu z żarem. Jest to urządzenie wielofunkcyjne na którym można: grillować wędzić, piec, gotować, stosować obróbkę termiczną BBQ.


 

Catering Plenerowy

Piotr Słomkowski

 +48 603 304 850

piotrsloma.smoker@gmail.com